Solitaire Variante

Hearts

25. Hearts

Joc de Hearts cu 4 jucători. Citiți regulile de joc pentru mai multe detalii.

+ REGULI

Reguli de joc

  După ce se uită la cărți, fiecare jucător alege trei cărți și le trece cu fața în jos către un alt jucător. Toți jucătorii trebuie să treacă propriile cărți înainte de a privi cărțile primite de la un adversar.

  Rotația trecerii este: 1. la jucătorul din stânga, 2. la jucătorul din dreapta, 3. la jucătorul de pe masă, 4. nici o trecere. Această rotație se repetă până la terminarea jocului.

  Jucătorul care deține 2 de treflă (după trecere) joacă acea carte pentru a începe prima rundă. Fiecare jucător trebuie să pună o carte conform suitei de pe tablă, dacă este posibil. Dacă un jucător nu are cărți în suită, poate pune orice altă carte. Excepție: Dacă un jucător nu are trefle la prima rundă, o inimă sau regina de pică nu pot fi jucate.

  Cea mai mare carte a suitei câștigă runda (nu există joker în acest joc). Câștigătorul rundei primește toate cărțile și începe următoarea rundă. Inimile nu pot fi utilizate până când o inimă sau regină de pică nu au fost jucate (acest lucru se numește "ruperea" inimilor). Regina de pică poate fi pusă oricând.

  La sfârșitul fiecărei mâini, numărul de inimi jucat de un jucător este luat în calcul; pentru fiecare se consideră 1 punct. Regina de pică face 13 puncte. Dacă un jucător a câștigat toate cele 13 inimi și regina de pică, acel jucător poate alege să scadă 26 de puncte din scorul său sau să adauge 26 de puncte la scorul celorlalți jucători.

  Hearts este jucat până la 100 de puncte, când un jucător atinge acest scor, jocul se termină. Jucătorul cu cel mai mic scor câștigă.


Crazy Eights

26. Crazy Eights

Joc de cărți cu 4 jucători. Citiți regulile de joc pentru mai multe detalii.

+ REGULI

Reguli de joc

  Împărțirea: sunt împărțite pe rând câte cinci cărți fiecărui jucător. Cartea superioară a pachetului rămasă este plasată cu fața în sus pentru a începe jocul.

  Obiectiv: biectivul jocului este acela de a fi jucătorul cu cel mai mic scor atunci când unul din jucatori obține 100 de puncte sau mai mult. Păstrați scorul scăzut prin a fi primul jucător care a scăpat de toate cărțile sale într-o rundă.

  Joc: jucătorul rămas de la împărțire este primul care va juca. Se pot juca cărți ce se potrivesc cu suita sau numărul cărții de pe grămada de aruncare. Cartea cu numărul 8 este universală și poate fi jucată peste orice carte. Cel ce joacă un 8 va declara noua suită și următorul jucător va trebui să joace o carte în suita declarată. Dacă un jucător nu poate să joace o carte în aceeași suită sau rang, jucătorul va trebui să tragă o carte și apoi se va trece la următorul jucător. Dacă jucătorul extrage o carte care poate fi jucată, acea carte este jucată. Runda se termină când un jucător scapă de toate cărțile.

  Scor: jucătorii obțin valoarea punctelor cărților rămase în mâinile lor la sfârșitul rundei. Cărțile au următoarele valori: As = 1 punct; 2-10 = valoarea nominală (cu excepția cărților de 8); [J,Q,K] = 10 puncte; 8 = 50 puncte.

  Reguli: un opt nu poate fi prima carte de început. În cazul în care se extrage un 8, acesta va fi plasat în mijlocul cărților și se va extrage următoarea carte și plasată cu fața în sus.

Dacă pachetul de cărți este epuizat și un jucător nu poate juca, se va trece la următorul jucător. Dacă fiecare jucător nu poate juca, runda se termină și fiecare jucător primește valoarea cărților lor nejucate.

+ TUTORIAL VIDEO

Tutorial video

Black Widow Solitaire

27. Black Widow Solitaire

Variantă a jocului de cărți Spider Solitaire.

+ REGULI

Reguli de joc

Variantă a jocului de cărți Spider Solitaire. Aranjați secvențe de cărți în suite de la Rege la As pentru a le putea elimina. Puteți muta o carte sau o secvență validă (indiferent de culoare) pe o coloană goală sau pe o carte cu 1 mai mare. Când nu mai există mutări posibile dați clic pe stiva de cărți din stânga sus pentru a primi cărți noi.


Ride The Bus

28. Ride the Bus

Joc clasic de cărți: 31. Citiți regulile de joc pentru mai multe detalii.

+ REGULI

Reguli de joc

Joc clasic de cărți: 31. Încercați să vă apropiați cât mai mult posibil de 31 de puncte în aceeași suită sau adunați 3 cărți identice pentru 30 de puncte. Așii valorează 11 puncte iar (J, Q și K) = 10 puncte fiecare. Extrageți o carte din stiva de cărți sau luați cartea aruncată de adversari și apoi aruncați o carte pe care nu o doriți. Dacă credeți că puteți câștiga runda, cu scor mai mare decât adversarii, opriți autobuzul înainte de a elimina o carte. Autobuzul mai trece o dată pe la fiecare din adversari după solicitarea opririi sale, apoi sunt numărate cărțile. Cel mai mic scor pierde o monedă. Dacă ați pierdut toate monedele trebuie să părăsiți autobuzul și implicit pierdeți jocul.

+ TUTORIAL VIDEO

Tutorial video

Winter Solitaire

29. Winter Solitaire

Este iarnă în acest joc tip Solitaire. Mutați toate cărțile în fundații începând cu As. Puteți muta cărțile pe tablou dacă sunt mai mici cu 1 și culoare alternativă.


Maya Pyramid Solitaire

30. Maya Pyramid Solitaire

Pentru a elimina cărțile (sau monezile), combinați-le pentru a obține un total de 11. Cu banii obținuți construiți o piramidă Maya.


Tripeaks Creatures

31. Tripeaks Creatures

40 de nivele distractive de Tripeaks. Jucați o carte cu 1 mai mare sau mai mică decât cartea activă. Clic pe stiva din stânga-sus pentru o carte nouă. Joker-ul elimină orice carte.


Skyscraper Solitaire

32. Skyscraper Solitaire

Vizitați cei mai înalți zgârie-nori din lume în acest joc de tip Tripeaks. Jucați o carte cu una mai mare sau mai mică decât cartea activă. Clic pe stiva din stânga-jos pentru o carte nouă. Folosiți cărțile bonus pentru ajutor.


Snowy Peaks Solitaire

33. Snowy Peaks Solitaire

Eliminați toate cărțile. Jucați o carte cu una mai mare sau mai mică decât cartea activă de jos. Clic pe stiva de jos pentru o carte nouă. Joker-ul elimină orice carte.


Tripeaks Solitaire

34. Tripeaks Solitaire

Elimină toate cărțile. Joacă o carte cu ina mai mare sau mai mică decât cartea activă de jos. Clic pe stiva de jos pentru o carte nouă. Joker-ul elimină orice carte.


Pagina 3